Businesswoman Suffering From Back Pain

Businesswoman Suffering From Back Pain

Leddsmerter og muskelsmerter er en av hovedårsakene til sykefravær og uførhet i Norge. For noen blir det umulig å jobbe når man har slike lidelser, mens andre klarer å jobbe deltid. Da er det viktig at arbeidsgiverne legger til rette for dette. Kanskje kan jobbing hjemmefra også bidra til å gjøre livet lettere, slik at pasientene unngår å bli uføretrygdet.

 

Noen lidelser er kroniske, mens andre er forbigående, og det finnes flere ulike behandlingsformer man kan prøve. Det kan være lett å ty til tabletter og smertestillende, men man bør heller prøve andre behandlingsmetoder, ettersom alle former for medisin kan ha negative bivirkninger. En kiropraktor kan hjelpe, spesielt dersom smertene skyldes muskelspenninger. Kiropraktoren kan løse opp spenninger, og samtidig lære pasienten hvordan de kan forhindre smerter. Ofte er feil sittestilling eller feil arbeidsstilling en medvirkende årsak til smertene. Da kan kiropraktoren hjelpe.

 

En fysioterapeut kan også gi god veiledning om hvordan man unngår smerte og innretter seg i dagliglivet. Fysioterapeuten kan tilby massasje og ulike former for trening og øvelser som kan hjelpe. En osteopat kan hjelpe kroppen med å helbrede seg selv. Osteopatene kan behandle alt fra astma og migrene til isjias og lumbago.

 

Mange tyr til alternative behandlingsmetoder for å lindre plagene. Akupunktur er behandling med nåler. Et alternativ til dette, kan være akupressur. Der behandles mange av de samme punktene som ved akupunktur, men behandleren bruker massasje i stedet for nåler. Dette kan passe bedre for folk som ikke liker nåler. Massasje kan generelt være en fin behandlingsform for stive og vonde ledd og muskler, men man skal ikke overdrive massasjen, for den kan også forverre smertene.

 

Trening er en fin behandlingsform, og man trenger ikke å løpe eller løfte vekter for å trene. I Asia er det, for eksempel, vanlig å drive med Chi Gong eller Tai Chi. Ofte samles eldre mennesker i parker for å trene, og i disse landene er det faktisk færre personer som sliter med kroniske leddsmerter og muskelsmerter. Også i Norge finnes det kurs innen disse treningsformene, og de kan være verdt et forsøk. En annen ting man kan forsøke, er avspenningsøvelser.