En  god  madrass  gjør  underverker

Vi tilbringer gjennomsnittlig 7-8 timer i sengen hvert døgn, og derfor er det viktig å investere i en god madrass. Det gjelder både med tanke på søvnkvaliteten, men også for å ta vare på helsen. I dagens samfunn har vi jobber som er krevende for ryggen, og det er viktig å tenke forebygging og forhindre plager i ryggen. Våkner du ofte med smerter og plager i ryggen, kan det være et tegn på at madrassen ikke er bra nok. Mange velger ulike behandlingsmetoder for å bedre plagene i kroppen, uten å tenke på at det ofte er madrassen som er det virkelige problemet.

giktbloggen4.no

Ulike mennesker har ulike madrassbehov!

Ingen er like, heller ikke de som lever i parforhold. Derfor er det ikke behov for å ha den samme madrassen på begge sidene av sengen. En mann på 2 meter med et vekt på 90 kg har helt andre madrassbehov enn en kvinne på 1.60 med en vekt på 50 kg. Derfor vil det være lurt å gå til innkjøp av 2 ulike madrasser. Både med tanke på mykhet, og lengde. Det å velge den riktige madrassen er viktigere enn aldri før. En kjent oppfattelse er at for å ivareta ryggen er en hard madrass det riktige valget. Det stemmer ikke! Alle mennesker er ulike. Flere butikker har nå en ordning der kunden kan prøve madrassen i 2 uker før kjøp. Det er lurt å benytte seg av siden ingen mennesker er like og ingen madrasser er like. Det finnes en god butikk med madrassen og senger av god kvalitet og rimelige priser. Besøk nettsiden http://www.furniturebox.no/.

Riktig posisjon er viktig for riktig testing av madrassen!

Det finnes ingen spesielle regler for valg av riktig madrass, men det finnes mange ting og tenke på. Den viktigste tingen og tenke på ved valg av riktig madrass, er ryggradens posisjon. Når du ligger på ryggen vil det beste være at hele ryggen eller korsryggen er i kontakt med madrassen. Når du skal prøve en ny madrass vil det også være lurt å ligge på siden for å få testet den fult ut. Mange mennesker har en tendens til å ligge krokbøyd. Det er ikke lurt. En stilling som ivaretar en god søvnkvalitet og som sørger for at ryggen blir ivaretatt, er en stilling der ryggraden er helt rett og ikke bøyes. Men det er selvsagt viktig å ta hensyn til egne behov og krav. Vi er alle ulike, som sagt. Skal du bruke sengen til å lese i, eller bruker du den til å slappe av og se på tv? Da er det viktig å tenke på dette ved valg av riktig madrass. I dagens teknologiske verden finnes det mange ulike elektriske madrasser der et trykk kan gjøre så madrassen beveger seg opp og ned. Tenk funksjonelt ved valg av riktig madrass!