Cropped shot of a young woman tying her shoelaceshttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pu/shoots/806123.jpg

Cropped shot of a young woman tying her shoelaceshttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pu/shoots/806123.jpg

Når man har gikt er det viktig at man vinner over smerten, hvis man skal ha det bra. Det kan gjøres på mange måter. Enten gjennom riktig kosthold eller med gikt gjenopptrening. Det finns mange måter og steder, å trene, som giktpasient. Noen foretrekker å trene hjemme i vante rammer og andre liker å komme seg litt ut blant andre, der kan man også få råd og veiledning fra eksperter til hvordan man kan trene riktig med gikt. Det finns også treningssentre på sykehuset eller varmtvannsbassenger, som også er veldig gode å bruke for personer med gikt.

Å trene med gikt er essensielt, fordi man kan styrke musklene, slik at man blir sterkere og kan mestre flere ting i hverdagen. Også livskvaliteten økes når man får rørt seg litt.

Litt er også bedre enn ingenting. Flere tenker at det ikke er noen mening med å trene i bare 5-10 minutter. Men litt trening er alltid bedre enn ingenting. Som tiden går mestrer du mer og mer og du vil automatisk føle deg bedre.

 

Riktig treningsutstyr er veien fram
Har du bestemt deg for at du vil trene hjemme, kan du alltid hente råd og veiledning på nettet eller hos en ekspert, som kan fortelle deg om, hvordan du trener best når du har gikt. Utover de riktige øvelsene er det også viktig at du er komfortabel mens du trener. En god treningsmatte er viktigst av alt, fordi det ikke er bra for kroppen å ligge på gulvet. Om du ikke bruker en god treningsmatte kan treningen faktisk gi deg enda flere smerter. Du kan bruke treningsmatten, som en del av en daglig rutine, for eksempel ved å ta noen faste øvelser morgen eller kveld. Du kan kjøpe en treningsmatte her.

Alt avhengig hva du ønsker å trene, finns det forskjellige treningsutstyr. Har du fokus på styrke og smidighet kan en treningsstrikk være saken. Eller en medisinball, som er god til styrke og balanse. Du kan se mer her.billig-fitness-giktbloggen-no-treningsmatte

 

 

Sosial trening
Trening med gikt kan også være en måte å bli kjent med andre, som har det på samme måte som deg. Hvis dere trener sammen kan dere motivere hverandre og prate sammen om de daglige problemene dere opplever med gikt. Selv om man kan prate og trene med venner og familie gir det noe annet å dele opplevelsen med andre, som vet litt om hvordan du har det. Noen steder finns det spesielle treningstimer for personer med gikt, der treningen er tilpasset til giktsykdommen, og til de behovene, som kommer med den. Tryggheten ved at det er en ekspert til stede, som kan veilede deg med gjenopptreningen, kan gjøre deg mer sikker og kan også motivere deg videre til å nå dine mål sammen med treningspartnerne dine.