Helse  og  trening

I denne artikkelen skal vi se på hvordan vi kan trene for å komme i bedre form. Det første vi skal gjøre er å se på hvordan vi kan starte dietten vår; fordi dette er nemlig en av de viktigste ferdighetene og disiplinene du kan utvikle deg innen dette emnet. Etter det skal vi se på hvordan vi kan beskytte de forskjellige delene av kroppen vår for å kunne trene så lenge som mulig uten å bli skadet.

Diett

Det finnes mange forskjellige dietter men egentlig så trenger det ikke å være så vanskelig. Det første vi kan tenke på å gjøre er å kjøpe en digital matvekt og laste ned en applikasjon som kan hjelpe oss med å telle kalorier. MyFitnessPal er veldig flink på dette, og den har en gratisversjon som får jobben gjort. Herfra så kan vi veie opp maten vår og se på makronivåene. Hvis du vil oppgradere mobilen i samme slengen kan du finne mobiltilbehør til for eksempel samsung i denne lenken. Makronivåene er prosenten vi spiser av fett, karbohydrater og proteiner. Dette er det kalorier består av. Uansett hvor mange kalorier vi spiser, så skal vi oftest ha 50 % karbohydrater, 20 % fett og 30 % proteiner. Dersom vi vil miste vekt så skal vi spise mindre kalorier enn vi forbrenner. En voksen person skal ha mellom 2 000-2 500 kalorier daglig. Du bør sette deg en kalori-grense og holde deg på den så lenge som mulig. Etter en periode veier du deg og justerer kaloriene du inntar for å se ønsket resultat.

Du bør ikke spise ferdigmat, godteri, potetgull og slike ting. Det du bør få i deg er ren mat som fisk, ris, brokkoli, kylling, røde linser, tunfisk og havregrøt. Alt dette er fantastisk mat og dersom du holder deg til dette så kan du komme deg langt. Det er også visse fordelere ved å spise vegetar for å unngå en større inflammasjon i musklene.

Trening

Selve trening bør du være ganske forsiktig med. Dette er ikke et vanlig problem, men dersom du blir for ivrig så kan det hende at du skader deg ganske fort. Du vil tenke på dette i nivåer, altså det du vil beskytte først og fremst er bein og nervesystemet ditt. Du vil alltid sørge for at beina dine og nervesystemet er sterkere enn selve musklene. Mellom dette skal du også trene senene dine. Når beina, senene og sentralnervesystemet ditt er sterkere enn musklene så forsikrer du deg om du kan løfte mer vekt enn kroppen din tåler. På denne måte så kan du forhindre skader, men du bør selvfølgelig også pushe deg selv fremover for å ha fremgang. Denne balansen er vanskelig å finne ut av, men du bør ta det på følelsen, og bytt om programmet ditt for å hvile de delene av deg som trener.