Hjemmetrening

Nok en gang er vi inne i det som nesten kan kalles en lockdown. Dette innebærer skjenkestopp, begrensninger på antall mennesker som kan delta i arrangementer og krav om munnbind. De fleste treningssentrene holder fortsatt åpent, men mange velger likevel å flytte treningen til sitt eget hjem. Dette er et godt alternativ hvis man ikke ønsker å dra på treningssenteret pga. risiko og frykt for smitte. I denne artikkelen ser vi nærmere på fenomenet hjemmetrening, hvilke øvelser man kan gjøre og andre generelle tips knyttet til temaet. God lesning!

Hvordan legge til rette for hjemmetrening

For å lykkes med hjemmetreningen, må omgivelsene ligge til rette for at du både skal trives med trening, og at du skal kunne gjennomføre de øvelsene du har tenkt. Derfor er det blant annet viktig med riktig temperatur på stua eller i det rommet du tenker å bruke til treningen. Dette kan du blant annet styre med kontrollen fra futurehome. Denne gjør at du enkelt kan bestemme strømforbruket og temperaturen i de forskjellige rommene, og på den måten legge til rette for behagelig treningstemperatur. Med en

Heatit-termostat kan du enkelt sjekke temperaturen på gulvet ditt.

Videre er det viktig å ha en god treningsmatte som er behagelig å ligge på, og alt av manualer osv. som trengs for å gjennomføre en skikkelig god og intensiv treningsøkt.

Hvilke øvelser?

Hvilke øvelser du tar bestemmer du helt selv, og kommer litt an på hva du ønsker å få ut av treningen. De som for eksempel ønsker å trene seg opp pga.

gikt-lidelse bør fokusere på spesifikke øvelser rettet mot dette, mens andre vil gjennomføre helt andre øvelser. Det som er fint med hjemmetrening, er at du enkelt kan kombinere styrkeøvelser, kondisjonstrening og bevegelighetstrening i samme treningsøkt. Vi anbefaler også å følge digitale treningstimer på for eksempel Youtube, slik at en profesjonell instruktør kan lede treningsøkten du gjennomfører.

En vanlig treningsøkt hjemme kan vare fra 30 til 60 minutter. Det er bedre å trene intensivt enn lenge. Man kan velge å legge opp til intervalltrening for økt fokus på utholdenhet. Såkalt sirkeltrening er alltid være en effektiv og god måte å trene på hjemmefra.

Vi håper du fikk med deg noen gode tips til hjemmetreningen fra denne artikkelen. Lykke til!